Sedan födelsen på 70-talet har innebandyn utvecklats enormt. Men det som tilltalar så många idag är detsamma som då. Spelet. Det enkla, roliga och fartfyllda. Glädjen och gemenskapen. Att lira och nå mål tillsammans. Och möjligheten att göra det när som helst och i princip var som helst. Det här är kärnan i vår sport och det som gör att så många gillar att spela innebandy. Det ska vi vara rädd om!  

Samtidigt har vi som en av de största sporterna en unik möjlighet. Och ett ansvar. Vi är en drivkraft till positiv förändring i samhället. Genom att ha en positiv värdegrund, vara inkluderande, jämställd, skapa stark gemenskap och sprida ett sunt förhållningssätt till individuell utveckling.

Det här skiljer oss från andra sporter och beskrivs närmare under ”Agera & kommunicera” och ”Vår positionering – mer än en sport.

Kännetecken

För att vi ska nå vår vision behöver även Svensk Innebandy som sport fortsätta att vara:

Enkel att utöva, förstå och engagera sig i

Det krävs en boll och några klubbor sedan är det bara att spela. Lika enkel ska innebandyn vara att förstå innanför som utanför sargen. Idrotten ska vara tillgänglig för alla som vill börja, fortsätta eller komma tillbaka – oavsett nivå eller ambition. 

 
 

Rolig första gången – och resten av livet

Det enkla är nyckeln till det roliga. Innebandyn spelas i många former och i olika miljöer men farten, känslan och gemenskapen är bestående. Att vara en del av en grupp och ett sammanhang ska ge dig energi och du ska få rätt verktyg att utvecklas på den nivån du själv vill.

Öppen för alla

Om du är 6 år eller 92, kvinna eller man, är född i Kiruna eller Syrien spelar ingen roll. Oavsett hur du ser ut, hur du är och vad du har för förutsättningar så är du välkommen. Om du vill spela en gång i veckan eller lägga ner hela din vakna tid så ska du få möjligheten till det. För innebandyn är till för alla och det är din sport. Det ska också prägla vårt sätt att möta andra, oavsett plats och nivå. Att vi följer FN:s konvention om Barnets rättigheter är en självklarhet.

 

Till dig!

Hur får du andra människor att skratta? Vad får dig att känna dig trygg? Vad får dig att skratta och må bra?