När det gäller loggor inom sportvärlden så är förväntningen att det ska vara en sköld, ett emblem och innehålla sportens unika redskap. Innebandyn har genom åren inte varit något undantag. När vi letade inspiration för ett visuellt uttryck för Svensk Innebandy var vi ute efter något som berättar det vi tycker vi tillsammans står för. Något som inte ser ut som alla andra. Något som är mer djärvt, eget och visuellt starkt. Något som fler än bara ett förbund kan använda sig av.

Vi vill visa att vi inom Svensk Innebandy har många olika aktörer i form av föreningar och förbund och samtidigt många olika utövare som står för en mängd saker (mångfald, jämställdhet, öppenhet).  Och att alla dessa förenas under ett paraply – Svensk Innebandy. Som tillsammans visar gemenskap, teamwork och att vi är starka tillsammans.

Image
Image
Image
Image

Skisser

ImageImage

Tanken är att Svensk Innebandy ser ut på ett sätt hela tiden och att den loggan (s:et) hänger med även till hur Svenska Innebandyförbundet och distriktens loggor ser ut. Men mångfalden speglas också av att själva s:et kan byta färg och se ut på mängder av sätt.

Image

En förening ska kunna använda sig av det visuella uttrycket exempelvis så här:

Image

Inspiration & tips

Vi kommer att publicera riktlinjer, nedladdningsbara mallar och logotyper på den här sidan. Har du frågor eller vill ha hjälp redan nu, kontakta info@innebandy.se